تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
کاربرد فناوری NFC چیست؟ (قسمت اول)

markazkharidcom

markazkharidcom

کاربرد فناوری NFC چیست؟ (قسمت اول)

با پیشرفت روز افزون فناوری و به روز تر شدن وسایل هوشمند از قبیل گوشی های تلفن همراه، تولید کنندگان تلاش می کنند تا از آخرین فناوری های معرفی شده در صنعت برای کسب مزیت رقابتی در محصولات خود بهره مند شوند. یکی از این فناوری ها که در حال حاضر در کشور های پیشرفته به طور گسترده ای در حال استفاده است، فناوری NFC  می باشد. اما این فناوری چه کاری انجام می دهد؟

NFC یک تراشه ی سخت افزاری بسیار کوچک است که کار آن تبادل اطلاعات کد شده بین دو وسیله دارای این تکنولوژی می باشد.

 مهمترین کاربردی که از NFC می شود انجام عملیات های پرداخت از طریق گوشی های همراه هوشمند می باشد. برای انجام این منظور اطلاعات کارت اعتباری کاربر گوشی هوشمند باید از قبل بر روی گوشی ذخیره شده باشد. پس از آن تنها کافیست که شما برای پرداخت گوشی همراه خود را جهت اسکن اطلاعات در مجاورت دستگاه NFC خوان قرار دهید تا دستگاه اطلاعات شما را دریافت کرده و پردازش کند تا پرداخت شما انجام شود. معمولا برای انجام چنین پرداخت هایی از دارنده ی گوشی های هوشمند تقاضای تایید هویت نمی شود ولی این دور از انتظار هم نیست که کسی چنین تقاضایی از شما کند.

کارکرد فنی تراشه ی NFC

لازمه ی ارتباط گوشی های هوشمند برای برقراری ارتباط با دستگاه های NFC خوان دارا بودن تراشه ی سخت افزاری NFC در داخل آنها می باشد. این تراشه ها بر اساس تشخیص فراکانس های رادیوئی RFID(Radio-frequency identification) ساخته می شوند. این تراشه ها امواج رادیوئی را بین یک دیگر مبادله می کنند تا به شناسایی یکدیگر بپردازند. پس از اینکه دو دستگاه دارای این تراشه ها یکدیگر را شناسائی کردند آنگاه عملیات تبادل اطلاعات پرداخت در میان آنها صورت میگیرد. این تراشه ها را همچنین برای استفاده در گوشی هایی که فاقد این تکنولوژی هستند نیز می توان استفاده کرد به طوری که می تواند یکی از این تراشه ها را بر روی باتری داخلی تلفن همراه چسباند و آن را راه اندازی کرد تا حتی بتوان بر روی گوشی های غیر هوشمند نیز از این فناوری بهره برد.

مصرف کمتر انرژی ولی امنیت بالاتر پرداخت

شاید بپرسید تبادل اطلاعات توسط دو دستگه از طریق بلوتوث (bluetooth) و شبکه ی بی سیم (wifi) نیز قابل انجام است پس چه نیازی به یک تکنولوژی دیگر وجود دارد. جواب سوال شما به دو نکته باز می گردد. مصرف بسیار کمتر انرژی برق توسط NFC و در عین حال امنیت بهتر آن در تبادل اطلاعات.

همانطور که خود می دانید استفاده از امکانات بلوتوث و یا شبکه ی بی سیم دستگاه می تواند بدون نیاز به حفظ نزدیکی به دستگاه شما صورت گیرد به طوری که اگر کسی سعی در نفوذ به گوشی هوشمند شما از طریق این دو را داشته باشد فاصله ی بین شما می تواند پوشش خوبی را ایجاد کند ولی استفاده از امکانی مانند NFC این مزیت را از دیگران سلب می کند زیرا برای استفاده از این فناوری شما نمی توانید ز یک حد مشخص دورتر قرار گیرید و ملزم به حفظ حداقل فاصله هستید.

نحوه ی استفاده از کیف پول های رایج در کشور ما

در ایران تنها اپراتوری که تا کنون از فناوری NFC استفاده کرده است اپراتور همراه اول می باشد. این اپراتور این فناوری را در اختیار کاربران خود قرار داده است ولی هنوز به صورت گستره در میان کاربران استفاده نمی شود.

سرویس NFC در ایرانسل

سرویس NFC ایرانسل در واقع یک کیف پول مجازی است که به کاربران این امکان را می دهد تا پرداخت های کوچک خود را با استفاده از گوشی هوشمند خود انجام دهند. به عنوان مثالی از این استفاده کاربران می توانند برای جایگزین کارت های اتوبوس و یا مترو کنونی در هنگام پرداخت هزینه ی بلیط خود تنها با قرار دادن گوشی تلفن همراه خود بر روی دستگاه کارت خوان از گیت عبور کنند بدون اینکه نیازی به استفاده از کارت هایی الکترونیکی و یا وجه نقد داشته باشند.

جهت به کار بردن این تکنولوژی کاربران نیاز مند دارا بودن این فناوری می باشند که حا میتواند به صورت جزئی از گوشی تلفن همراهشان از قبل توسط کارخانه بر روی آن نصب شده باشد و یا خود ب صورت دستی تراشه ی ان را به باطر تلفن همراه خود متصل کنند. با همه گیر شدن این سرویس هموطنان می توانند نه تنها برای پرداخت هزینه های کوچکی ازقبیل کرایه ی رفت و آمد روزانه ی خود بلکه برای پرداخت های کوچکی که طی خرید های روزانه نیاز دارند از ان بهره مند شوند. برای رسیدن به این منظور کافیست تا کاربر مبلغ مورد نظر خود را بر روی دستگاه کارت خوان وارد نماید و سپس گوشی همراه خود را در محل اسکن دستگاه کارت خوان قرا دهد تا پرداخت صورت گیرد و رسید دریافت شود.

در حال حاضر برای استفاده از سرویس های ارائه شده ی این فناوری کاربر می تواند میزان مبلغ مورد نظر خود برای خرید را از دستگاه خود پرداز و یا کارت خوان  انتخاب کرده و سپس گوشی همراه خود را بر روی این دستگاه ها قرار دهد تا وجه مورد نظر از کارت بانکی به کیف پول تلفن همراه منتقل شود. ایرانسل در صدد است تا در اینده ای نزدیک امکانی فراهم کند تا کاربران بتوانند بدون نیاز به دستگاه های کارت خوان از طریق مبادله ی مبلغ در داخل کوشی به صورت نرم افزاری تراشه های NFC گوشی های هوشمند خود را شارژ نمایند.

مرکز خرید

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در يکشنبه 25 شهريور 1397ساعت 12:18 توسط markazkharidcom | تعداد بازديد : 47 | |